Základná škola s materskou školou, Kpt. Nálepku 878, Pohorelá

Zber šípok spoločne s Lesmi Slovenskej republiky

Už po druhý krát LESY Slovenskej republiky oprášením starých tradícií školského zberu, vdýchli život novému projektu ZBER ŠÍPOK SPOLOČNE S LESMI SLOVENSKEJ REPUBLIKY.

Projekt bol organizovaný súťažnou formou, aby sa žiaci, či už ako kolektív alebo jednotlivci chceli zapojiť do zberu šípok.
Každý kto sa projektu zúčastnil, získal malý darček – reflexný prívesok s logom Zber šípok ako odmenu na pamiatku.
Nezabudlo sa ani na najlepších zberačov – jednotlivcov i triedy, ktorí boli odmenení samostatne zaujímavými cenami.

Zber šípok trval od 20.09. do 22.10. 2018.
Z územia Odštepného závodu Beňuš, kde patrí aj naša škola, sa zberu okrem nás zúčastnila aj ZŠ Šumiac, ZŠ Heľpa, ZŠ Beňuš a ZŠ Závadka nad Hronom.
Medzi týmito školami sme skončili na treťom mieste s celkovým množstvom vyzbieraných šípok 74,40 kg, ktoré nazbieralo 35 žiakov.

Medzi triedami sa úspešne umiestnila trieda 1.A na piatom mieste s 19,25 kg šípok a získala tak množstvo vecných cien. Medzi odmenených jednotlivcov s tiež veľmi krásnymi vecnými cenami patrila: Janka Kamzíkova z 9.A s 8,90 kg šípok, Tomáš Janoška z 1.A so 6,50 kg a Vanesa Pompurová z 5. A s 5, 60 kg šípok.

Všetkým úspešným zberačom gratulujeme a ďakujeme p. uč. K. Kanošovej a tiež všetkým žiakom, ktorí sa zapojili. Ostatných pozývame, aby sa k nám pridali na nasledujúcu jeseň.